Μπορείτε να δείτε τη νέα μας προσπάθεια σε ένα καινούριο blog κάνοντας κλικ εδώ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Το κλίμα είναι στο χέρι μας

Στις μέρες μας η  εξεύρεση και χρήση ενέργειας αναδεικνύεται ως το μεγαλύτερο οικονομικό  και περιβαλλοντικό πρόβλημα του πλανήτη. Χώρες που δεν έχουν αυτάρκεια σε ενέργεια είναι καταδικασμένες σε υποανάπτυξη και φτώχια. Οι πόλεμοι γίνονται με βασική αιτία τον έλεγχο των πηγών ενέργειας.
Τα συμβατικά καύσιμα από τη μια (πετρέλαιο, γαιάνθρακες) παράγουν διοξείδιο του άνθρακα, ένα θερμοκηπιακό αέριο που ευθύνεται για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και την αλλαγή κλίματος. Ξηρασία, πλημμύρες, προσφυγιά κάποιες από τις συνέπειες. Από την άλλη μερά η χρήση πυρηνικής ενέργειας, αυτής της τόσο σκληρής μορφής, καθίσταται  για την ανθρωπότητα τεράστια απειλή. Ακούμε στις ειδήσεις τι γίνεται στην Ιαπωνία με τους πυρηνικους αντιδραστήρες. 
Πολλά μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε την ενέργεια που χρησιμοποιούμε. Να σβήνουμε τα φώτα όταν δεν χρειάζονται, να βγάζουμε τις συσκευές εκτός λειτουργίας και να μην τις αφήνουμε σε αναμονή, να χρησιμοποιούμε ενέργεια από ήπιες - ανανεώσιμες πηγές (ήλιος, νερό, αέρας). Να περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας με το αυτοκίνητο, να πηγαίνουμε καμιά φορά με τα πόδια ή με το ποδήλατο στη δουλειά μας, αν είναι αρκετά κοντά. Πολλά μπορούμε να κάνουμε, αρκεί να έχουμε τη διάθεση να χαλάσουμε έστω και λίγο την καλοπέρασή μας και να αλλάξουμε τις μέχρι τώρα συνήθειες που είναι καταστροφικές για το περιβάλλον και στέφονται τελικά και εναντίον μας. 
Μπορούμε να επισκεφτούμε τη σελίδα του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (wwf), να ενημερωθούμε και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε κι εμείς στην παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για να εξοικονομήσουμε ενέργεια. Η σελίδα έχει και ενδιαφέροντα παιχνίδια. Για να παίξετε πατήστε πάνω στην εικόνα.

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια σε όλους σας!
    Εξαιρετικό το Blog σας και καλοδουλεμένο.
    Μπράβο!

    Από σήμερα θα είστε στη λίστα των φίλων μας και μάλιστα των πιο κοντινών, μια και είμαστε γειτονάκια!

    Πολλούς χαιρετισμούς από Κέρκυρα (λόγω τοποθεσίας της εργασίας) αλλά και από Πρέβεζα (λόγω καταγωγής)

    Παύλος Κώτσης
    http://stin-e-taxi.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, Πέμπτη και...Καλύτεροι. Έχουμε εντοπίσει και το δικό σας blog. Είναι καταπληκτικό. Από σήμερα μπήκε και στη δική μας παρέα γιατί, Πολλοί μαζί...πάντα είναι καλύτεροι.
    Χαιρετισμούς στην Κέρκυρα από τα βροχερά Γιάννενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή