Μπορείτε να δείτε τη νέα μας προσπάθεια σε ένα καινούριο blog κάνοντας κλικ εδώ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Με τη δύναμη του μυαλού

Διάβασα σε ένα άρθρο στην εφημερίδα  "ΤΑ ΝΕΑ" το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011, ότι ο Αργύρης Κουμτζής, ένα παιδί 15 χρονών, είναι τυφλός από όταν γεννήθηκε και ζει στην Θεσσαλονίκη. Ο Αργύρης είναι ένα ιδιαίτερο παιδί, άριστος μαθητής , με πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς Μαθηματικών και στη Φυσική.
Δεν τελείωσε όμως εδώ. Μεγάλη λατρεία του  είναι το σκάκι , στην ειδική , τρυπημένη σκακιέρα του έχει μάθει να ψηλαφίζει ανάλογα τα πιόνια του. Οι σκακιστικές διακρίσεις του αναρίθμητες , με κυριότερες τις τρεις παρουσίες του, ως εκπρόσωπο της Ελλάδας , σε σπουδαία διεθνή τουρνουά όπου αντιμετώπιζε επιτυχώς ενήλικες.
Δεν του αρέσει καθόλου να τεμπελιάζει. Προτιμά να αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του και στο εξωσχολικό διάβασμα , η Λογοτεχνία τον ευχαριστεί  πολύ.
Ενάμισι χρόνο τώρα , μαθαίνει και να γρατζουνά-σε κατ' οίκον διδασκαλία-την κιθάρα του. Η μουσική είναι γι' αυτόν μία επιπλέον γλώσσα. Βελτιώνει και τα Αγγλικά του σε φροντιστήριο. Του αρέσει να κάνει κι ορθοπεταλιές , με ειδικό διπλό ποδήλατο ,με βλέποντα συνοδό για οδηγό του. Τον χειμώνα πια , εκδράμει ακόμα και για σκι σε χιονοδρομικά , όπου εκπαιδευτής τον μαθαίνει να στέκεται όρθιος μετά μπατόν  του.
Σε κάθε περίπτωση , το μέλλον του δεν το έχει σκεφτεί και πολύ. Αυτό που σίγουρα ξέρει, πάντως ,είναι πως θέλει να σπουδάσει, κάτι σχετικό με τη Φυσική.<<Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζω είναι πολλές, αλλά αυτό με κάνει να πεισμώνω, να προσπαθώ ακόμη σκληρότερα>> λέει.  Ο Αργύρης και οι δικοί του ξέρουν να ζουν όπως λένε, απόλυτα φυσιολογικά.
Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να τον θαυμάζουμε και αν συνεχίσει, έτσι παρόλο που είναι τυφλός, θα του πάνε όλα καλά.

5 σχόλια:

  1. Μπράβο, Ματίνα, για την πρώτη σου ανάρτηση.
    Έχεις δίκιο για τον Αργύρη. Είναι αξιοθαύμαστος.
    Αν εκείνος ,με την φυσική αδυναμία του, έχει καταφέρει τόσα πολλά, εμείς δεν έχουμε καμία δικαιολογία να μην προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαίρη και Τζωρτζίνα18 Μαρτίου 2011 στις 4:47 π.μ.

    Συμφωνούμε με τη κ Γεωργία ότι πρέπει να συνεχίσει έτσι.Μπράβο Αργύρη και μπράβο Ματίνα για το θέμα που έγραψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω οτι ο Αγύρης έχει καταφέρεί πάρα πολλά μέχρι τώρα παρόλο που έχει τη φυσική αδυναμία του.
    Εμείς αντίθετα με αυτόν έχουμε τα πάντα και πάνω απ' όλα την υγεία μας.Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα που θέλουμε και παρόλα αυτά γκρινιάζουμε για το παραμικρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σου Ματίνα για το θέμα που έγραψες για τον Αργύρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή