Μπορείτε να δείτε τη νέα μας προσπάθεια σε ένα καινούριο blog κάνοντας κλικ εδώ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ρατσισμός, ξενοφοβία, διακρίσεις

  21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού. Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Ο ΟΗΕ μας καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας

Καλό είναι αυτή τη μέρα και κάθε μέρα να μην ξεχνάμε:
το διαφορετικό δεν απειλεί, αλλά εμπλουτίζει τη ζωή μας.

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το βίντεο ήταν πολύ ωραίο που ένας ξένος που είδε ένα μικρό κορίτσι να κλέει το βοήθησε δηλαδή ανέβηκε σε μια κολόνα να πάρει ένα μπαλόνι για να το δώσει στο κορίτσι.Αλλά αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ότι μόλις η μητέρα του κοριτσιού είδε να πλησιαζει ο μαύρος το κορίτσι έτρεξε να το πάρει γιατί νόμιζε ότι θα το πιράξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή