Μπορείτε να δείτε τη νέα μας προσπάθεια σε ένα καινούριο blog κάνοντας κλικ εδώ

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΙΟ ΑΠΟΚΡΙΑ, ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

«Όποιος δεν έπαιξε ποτέ του με χαρταετό, δεν κοίταξε όσο χρειάζεται ψηλά. Όποιος δεν ένιωσε την αντίσταση του μεγάλου σπάγκου, δεν εκατάλαβε τη δύναμη του αέρα. Κι όποιος δεν εφώναξε με την ευθύνη και την πρωτοβουλία του παιδιού που βλέπει να κινδυνεύει στο ψηλό μετεώρισμά του ο αετός, δεν ένιωσε τη χαρά του να τα βγάζεις πέρα μόνος σου με τη Φύση»
.Δημήτριος Λουκάτος
 Αρχικά να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά και τους δασκάλους του πρωινού ωραρίου για την  αποκριάτικη γιορτή που ετοίμασαν την Παρασκευή στο σχολείο μας. Εντυπωσιακή η αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου από τους μαθητές των μικρών τάξεων (ένα έθιμο που συναντάμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και φυσικά και στην Ήπειρο), διασκεδαστικά τα παιχνίδια των υπόλοιπων παιδιών, ωραία τα σκιάχτρα που κατασκεύασαν ,πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μας έδωσαν για τη Σαρακοστή. Μπράβο σε όλους!Συγχαρητήρια και στα παιδιά που συμμετείχαν στο καρναβάλι του Κατσικά παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Καθαρή Δευτέρα σήμερα και όλοι περιμέναμε την ώρα που θα πετάξουμε τον χαρταετό μας. Δεν ξέρω αν κάποιοι  το καταφέρατε. Μάλλον δεν το επέτρεψε ο άσχημος καιρός. Έτσι τα χάρτινα πουλιά θα μπουν πάλι στις αποθήκες και θα περιμένουν έναν χρόνο για να δοκιμάσουν την τύχη τους στο ουράνιο  ταξίδι τους.  Κι εμείς θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας, προσπαθώντας να ετοιμάσουμε την ψυχή μας, καθόλη τη διάρκεια της Σαρακοστής, για τις ιερές μέρες που την ακολουθούν.
Η τέχνη νομίζω βοηθά στην ψυχική ανάταση,έτσι ας απολαύσουμε τους πίνακες του Σ. Βασιλείου και τη μουσική του Μ. Θεοδωράκη.
χαρταετοί

Καλή Σαρακοστή σε όλους!

4 σχόλια:

  1. Εγώ τα πέρασα πολύ ωραία στο καρναβάλι της Κατσικάς ,γιατί παρέλασα και εγώ σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ τα πέρασα τέλεια στο καρναβάλι αλλά θα ήθελα να μην είχε βρέξει.Το βράδυ στην φωτιά στην αρχή ήταν καλά αλλά μετά άρχισε να βρέχει και έτσι χάλασε σχεδόν όλη η φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πέρασα πολύ ωραία την Κυριακή που ανάψαμε τη φωτιά στο χωριό μου. Εκεί παίξαμε μαζί με τους φίλους μου και φάγαμε λαγάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμενά μου αρέσε το καρναβάλι της κατσικάς και παρελάσα και εγώ σε αυτό άλλα έβρεξε.Μετά το βράδυ πηγά στις φώτιες άλλα έβρεξε λίγο και μετά στάματησε.Χτες είχα παει στα ζαγόρια και έριξε πολύ καλο χιόνι.Πέρασα παρά πολύ ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή