Μπορείτε να δείτε τη νέα μας προσπάθεια σε ένα καινούριο blog κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Run and out, ένα πρωτάθλημα με όλους νικητές

Σήμερα είναι η έναρξη του πρώτου πρωταθλήματος δημοτικών σχολείων run and out. Το νέο άθλημα που ξεκίνησε το 2009 στο 10ο Δημοτικό Ιωαννίνων, βρήκε απήχηση και στα υπόλοιπα δημοτικά της πόλης και αρκετά σχολεία δήλωσαν συμμετοχή στη διοργάνωση.
Το πρωτάθλημα θα είναι αφιερωμένο στο Σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο, Ελπίδα. Κάθε σχολείο θα παίζει για ένα παιδάκι του συλλόγου και θα γράφει στην μπλούζα του το όνομα του παιδιού που εκπροσωπεί.
Το σχολείο μας θα εκπροσωπήσει τον Περικλή,η σκέψη μας όμως είναι σ΄όλα τα παιδιά του συλλόγου.

Ξεκίνημα λοιπόν σήμερα, Τρίτη 3 Μαΐου, στο Πανηπειρωτικό Στάδιο με τους τελικούς να είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο ΕΑΝΚΙ.

ΟΜΙΛΟΙ (ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ)
Α΄ΟΜΙΛΟΣ: Ελεούσας, 3ου Μαρμάρων, Περάματος, Σταυρακίου
Β΄ΟΜΙΛΟΣ: 9ο Ιωαννίνων, 11ο Ιωαννίνων, 23ο Ιωαννίνων
Γ΄ΟΜΙΛΟΣ: 3ο Ανατολής, 24ο Ιωαννίνων, 27ο Ιωαννίνων
Δ΄ΟΜΙΛΟΣ: Δωδωναίων, Κουτσελιού, Μπάφρας-Νεοκαισάρειας, Πεδινής

Το run and out παίζεται από δύο ομάδες και αγωνίζονται 12 παίκτες στο γήπεδο. Η κάθε μία παίζει μία φορά άμυνα και μία επίθεση και αυτό ολοκληρώνει ένα game (σύνολο παιχνιδιού, τρία games). Σκοπός των επιθετικών είναι να τρέξουν όλη την απόσταση από τη μία γωνία του γηπέδου στην άλλη (σε τετράγωνο) για να κάνουν run, ενώ της άμυνας να τους «κάψει» και να τους βγάλει εκτός (out). Σε κάθε γωνία υπάρχουν τέσσερις βάσεις, που αποτελούν ασφάλεια για την επίθεση, ενώ η άμυνα προσπαθεί να κάψει τους επιθετικούς είτε ακουμπώντας την μπάλα σε βάση, την ώρα που οι επιθετικοί τρέχουν πάνω στις γραμμές, είτε χτυπώντας τους μ' αυτήν.

Εμπνευστής του αθλήματος είναι ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Μιχάλης Μερτζιανίδης.
Με σκοπό να διαδοθεί το άθλημα σε όλη την Ελλάδα σε πρώτη φάση και γιατί όχι και στο εξωτερικό, θα παρουσιαστεί το Μάιο του 2011, στο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής, στην Κομοτηνή.
Περισσότερες πληροφορίες για το άθλημα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου