Μπορείτε να δείτε τη νέα μας προσπάθεια σε ένα καινούριο blog κάνοντας κλικ εδώ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Σε ρυθμούς ηπειρώτικου...

πηγή
Αυτές τις μέρες οι μαθητές του ολοήμερου τμήματος ετοιμάζουν με τον καθηγητή πληροφορικής μια παρουσίαση για το ηπειρώτικο τραγούδι και με τη γυμνάστρια του ολημέρου παραδοσιακούς ηπειρώτικους και άλλους χορούς. Όλα αυτά θα παρουσιαστούν, ως ένα μικρό ένθετο, στη γιορτής λήξης της σχολικής χρονιάς,που ετοιμάζουν δάσκαλοι και μαθητές του πρωινού ωραρίου.
Κινούμαστε λοιπόν σε ρυθμούς παραδοσιακού τραγουδιού και δε θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στο κλαρίνο, ένα από τα βασικά όργανα της ηπειρώτικης μουσικής.
Ένας από τους πιο σημαντικούς οργανοπαίχτες της περιοχής μας ήταν ο Τάσος Χαλκιάς. Με το κλαρίνο του τραγούδησε κάθε στιγμή του Έλληνα: τη χαρά, τη λύπη, τον πόλεμο, το θάνατο, το γάμο κ.ά.
Ας τον γνωρίσουμε μέσα από το βίντεο που ακολουθεί. Μπορείτε να αναζητήσετε στο youtube και τα υπόλοιπα βίντεο του αφιερώματος στον Τάσο Χαλκιά.

"Στο κλαρίνο του Χαλκιά βογκάει, τινάζεται, χαμογελάει, χορεύει η Ελλάδα"
Ρίτσος

''Όλη η ψυχή της πολυβασανισμένης Ρωμιοσύνης βρίσκεται στο κλαρίνο του''
Μίκης Θεοδωράκης

3 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=aByq0XElvIY&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο το βίντεο,Βούλα.Όλες οι πληροφορίες για το Χαλκιά συμπυκνωμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω αυτά που μαθάμε να κανούμε με τον κυριό πέτρο υπολογιστές και την γυμναστρία που μας εμάθε χορούς που θα παρουσιασούμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς.Θα χορέψουμε πεντέ χορούς.Αυτό το καλοκαίρι θα μου μείνει ξεχωριστό.Οτάν πάω γυμνάσιο θα μάθω εκεί καινουριά και πολλά ωραία πραγμάτα. Σας στελνώ φιλάκια σε ολούς.Καλό καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή