Μπορείτε να δείτε τη νέα μας προσπάθεια σε ένα καινούριο blog κάνοντας κλικ εδώ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Χορεύουμε, Όλοι Παρέα στα Ιωάννινα (Χ.Ο.Π.Ι.)

Στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρέθηκα χθες το βράδυ και παρακολούθησα μια εκδήλωση-παράσταση παραδοσιακών χορών. Συμμετείχε η Χορευτική Ομάδα του Π.Ι,ο Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων και ο Χορευτικός Όμιλος Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης.

Έβλεπες εικοσάχρονα παιδιά να εκπροσωπούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους, να μεταφέρουν τα ακούσματά της, να λικνίζονται στους ρυθμούς της, να παθιάζονται, να ψηλώνουν από περηφάνια, να χειροκροτούνται ασταμάτητα και να παρασύρουν το κοινό (νεαρής ηλικίας στην πλειοψηφία του) στους ήχους της παραδοσιακής μουσικής.

Μου άρεσε να τα βλέπω. Μου άρεσε το πάθος που έβγαζαν. Είναι ελπιδοφόρο νομίζω, να βλέπεις παιδιά αυτής της ηλικίας-απόλυτα ταυτισμένα με την εποχή τους και τις προκλήσεις της- να μην ξεχνούν τις ρίζες τους, να ευχαριστιούνται τους ήχους παραδοσιακών οργάνων(κλαρίνο,λαούτο, λύρα, γκάιντα) να γνωρίζουν τις παραδόσεις της πατρίδας τους και να θέλουν να τις συνεχίσουν.
Μπράβο παιδιά!
Μπράβο και στους δικούς μου μαθητές, που μαθαίνουν φέτος στο ολοήμερο παραδοσιακούς χορούς και τους αρέσουν πολύ! Περιμένω τη δική μας παράσταση.

1 σχόλιο: