Μπορείτε να δείτε τη νέα μας προσπάθεια σε ένα καινούριο blog κάνοντας κλικ εδώ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Η πατρίδα μου, η Βουλγαρία



Σήμερα θα σας μιλήσω για τη χώρα μου, τη Βουλγαρία, αλλά συγκεκριμένα για την πόλη μου, τη Μοντάνα. Η Μοντάνα είναι μια πόλη στα βορειοδυτικά της Βουλγαρίας .Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ογγόστα.Τα πιο σημαντικά μνημεία της είναι τα ερείπια ενός αρχαίου οχυρού ,το ιστορικό μουσείο με πάνω από 50 χιλιάδες εκθέματα,η εκκλησία του Κυρίλλου και Μεθόδιου ,ένα μνημείο για τα θύματα των πολέμων και η βρύση στο κέντρο της πόλης.
Όποιος επισκεφτεί την πόλη μου, θα περάσει τέλεια, γιατί είναι πολύ όμορφη, έχει πoλύ  πράσινο και πολύ φιλόξενους ανθρώπους.Γενικά η Βουλγαρία είναι μια πανέμορφη χώρα, με πλούσια φύση και όμορφες τοποθεσίες.
Αυτά που μου θυμίζουν την Βουλγαρία είναι τα ωραία σπιτικά φαγητά της μαμάς ,τα βουλγάρικα παιχνίδια που παίζω με την αδερφή μου, οι συζητήσεις που κάνουμε με τους θείους που μας επισκέπτονται και μας λένε τα νέα της πατρίδας μας.
Αχ, πόσο μου λείπει η πατρίδα μου ! Θα ήθελα να την ξαναδώ σύντομα.
Μαίρη, ΣΤ' Τάξη

3 σχόλια:

  1. Πολλή ωραία η ανάρτητη σου Μαίρη...Όντως η Μοντάνα πρέπει να είναι πολλή ωραία Πόλη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει η ανάρτησή σου Μαίρη.Μου αρέσει η πόλη η Μοντάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που μας παρουσίασες την πόλη σου, Μαίρη. Δείχνει όμορφη πόλη και αν έχει φιλόξενους ανθρώπους,όπως μας λες, αυτό την κάνει πιο ενδιαφέρουσα.Όπως και να΄ναι όμως, η πατρίδα μας είναι πάντα στην καρδιά μας η καλύτερη απ΄όλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή