Μπορείτε να δείτε τη νέα μας προσπάθεια σε ένα καινούριο blog κάνοντας κλικ εδώ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η Οδύσσεια από τους μαθητές του Μονοδεντρίου


Οι μαθητές του Ριζάριου Δημοτικού Σχολείου Μονοδεντρίου μας έστειλαν την παρακάτω ανακοίνωση- πρόσκληση:
Το Ριζάρειο Δημοτικό Σχολείο Μονοδενδρίου ανεβάζει για δέκατη χρονιά θεατρική παράσταση που φέτος είναι αφιερωμένη στην «Οδύσσεια», στην «Οδύσσεια» που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά είτε με τα νέα μέτρα είτε με τα παλιότερα που τα ζήσαμε και τα ζούμε…
Οι μαθητές του Σχολείου μας καταπιάνονται με τις περιπέτειες του Οδυσσέα που τις γνώρισαν κι από την ελληνική μυθολογία μεταφέροντας τες περίφημα στο θεατρικό σανίδι που τόσο πολύ το έχουν ζήσει, αγωνιώντας κι αυτοί ,άραγε πότε θα φτάσουν στην Ιθάκη τους. Aλήθεια θα συμβεί κάποτε;….
Η «Οδύσσεια» είναι διασκευασμένη απ’ το Νίκο Σφαιρόπουλο ειδικά για παιδιά που δε λείπει το χιούμορ, η συγκίνηση, η περιπέτεια και η θεατρική ευχαρίστηση που απογειώνει την παράσταση.
Η σκηνοθεσία-διδασκαλία-κίνηση είναι του ηθοποιού Νίκου Σφαιρόπουλου, η μουσική των τραγουδιών του Αλέξη Ιωάννου, η τεχνική επιμέλεια του ήχου του Δημήτρη Ντάρα, τα κοστούμια επιμελήθηκε η Σοφία Θεοδωράκη , ενώ τα σκηνικά κατασκεύασε ο Γιάννης Γιώτης.
Τη Δευτέρα 9η Μαΐου 2011 στις 20:30 έγινε η επίσημη πρεμιέρα του έργου στο Αμφιθέατρο της Ριζαρείου Σχολής στο Χαλάνδρι Αττικής, αποσπώντας τα κολακευτικά σχόλια των παρευρισκόμενων θεατών που απόλαυσαν την παράσταση.
Παραστάσεις θα δοθούν επίσης:
Στο Καμπέρειο Θέατρο Ιωαννίνων τη Δευτέρα στις 06/06/2011, 20:30.
Στο Υπαίθριο Θέατρο Μονοδενδρίου την Τετάρτη στις 08/06/2011, 20:00.
Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κόνιτσας την Τρίτη στις 14/06/2011, 12:00. 
Μας περιμένουν να παρακολουθήσουμε την παράσταση και να στηρίξουμε την προσπάθειά τους.

1 σχόλιο: