Μπορείτε να δείτε τη νέα μας προσπάθεια σε ένα καινούριο blog κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ΕΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε να ανακηρυχθεί το 2011 ως «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντικών Δραστηριοτήτων που προωθούν την ενεργό συμμετοχή του πολίτη».
Εθελοντική θεωρείται κάθε δραστηριότητα που συντελείται με την ελεύθερη βούληση του ατόμου, χωρίς να προσδοκά χρηματικό αντάλλαγμα ή προσωπικό όφελος.Οι εθελοντικές δραστηριότητες αποτελούν πολύτιμη εμπειρία μάθησης, επιτρέπουν την απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων και  συμβάλλουν στην αλληλεγγύη και την ευημερία των ατόμων.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενεργοποιούνται εθελοντικά, δρώντας ως μονάδες ή συμμετέχοντας σε εθελοντικές οργανώσεις.
π. χ.   μια τοπική εθελοντική οργάνωση, οι paguristas, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, καθάρισαν το παραλίμνιο κομμάτι της πόλης μας προσφέροντας ένα όμορφο περιβάλλον για περίπατο  και την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου καθάρισαν το Βελή Τζαμί..

 Πριν από λίγες μέρες  ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κουτσελιού στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του , οργάνωσε  εθελοντική αιμοδοσία.

 Οι  μαθητές του Δ. Σ. Κουτσελιού  συγκέντρωσαν χρήματα   στο μικρό παζαράκι που διοργάνωσαν και θα τα προσφέρουν στη μονή Ντουραχάνη.

Οι ανάγκες είναι πολλές , αλλά και οι δυνατότητες προσφοράς δεν είναι λίγες .Ας σταματήσουμε τις ευχές και ας δραστηριοποιηθούμε.  Ας κοιτάξουμε γύρω μας και ας προσφέρουμε .

Οι μεγαλύτεροι μπορούμε να επισκεφτούμε  τη διεύθυνση           
http://www.anthropos.gr/volunt_offers.asp?Section=9  και εκεί να ανακοινώσουμε τη διαθεσιμότητά μας για  εθελοντική εργασία . Οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί που ενδιαφέρονται θα επικοινωνήσουν μαζί μας

Ας μην ξεχνάμε : ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ, ΧΙΛΙΕΣ ΕΥΧΕΣ
      


2 σχόλια:

  1. Οι εθελοντικές δραστηριότητες προσφέρουν πολλά πράγματα για τους φτωχούς ανθρώπους που είναι στο δρόμο. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να δίνουμε τα παλιά μας πράγματα σε κάποιους που τα έχουν ανάγκη και να θυμόμαστε ότι είναι για καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΚΗΣ,ΜΑΡΙΕΤΑ,ΣΠΥΡΟΣ17 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:07 π.μ.

    Οι εθελοντικές δραστηριότητες προσφέρουν κάποια χρηματικά ποσά,ρούχα,παιχνίδια,κ.α. σε κάποιες οικογένειες που δεν έχουν λεφτά. Πιστέυω πως μπόρουμε κι εμείς να δώσουμε κάτι και εμείς γιατί τα έχουν ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή