Μπορείτε να δείτε τη νέα μας προσπάθεια σε ένα καινούριο blog κάνοντας κλικ εδώ

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΗΜΕΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Με στόχο να συνειδητοποιήσουν όλοι οι μαθητές μας την αξία της σωστής διατροφής και να υιοθετήσουν συνήθειες που προάγουν την υγεία τους το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας επεκτάθηκε και στο πρωινό ωράριο.

Οργανώθηκε στο σχολείο μας μια ημέρα αφιερωμένη στην Υγιεινή Διατροφή όπου μέσα από βιωματικές δραστηριότητες πέρασε το μήνυμα στους μαθητές, ότι μεγαλώνουμε σωστά όταν τρώμε υγιεινά.
Αρχικά η αίθουσα τελετών του σχολείου μας μετατράπηκε σε τραπεζαρία για τις ανάγκες της ημέρας.Εκεί, οι μαθητές του σχολείου μας, οιμαθητές του Δημ. Σχ. Γορίτσας που φιλοξενήσαμε σήμερα καθώς και οι δάσκαλοι των σχολείων, φάγαμε όλοι μαζί ένα σωστό πρωινό.
Στη συνέχεια οι μαθητές πήγαν στις τάξεις τους, όπου μαζί με το δάσκαλό τους μαγείρεψαν το φαγητό που είχαν επιλέξει.
Περιμένοντας να ψηθούν τα φαγητά μας και θέλοντας να τονίσουμε τη συνεισφορά της άσκησης στη σωστή ανάπτυξη, οι μαθητές των δύο σχολείων έδωσαν αγώνες ποδοσφαίρου και βόλεϊ.
Όταν ετοιμάστηκαν τα φαγητά, οι μαθητές τα παρουσίασαν μιλώντας για τη διατροφική τους αξία και τα γεύτηκαν.

Σήμερα φτιάξαμε κουλουράκια. Όταν τα φάγαμε ήταν τέλεια .
Νικολέτα (Β΄Τάξη)



Η β΄ τάξη έφτιαξε κουλουράκια.Ήταν πολύ νοστιμα.
Μαρία (Β΄Τάξη)

Σήμερα στην τάξη μας φτιάξαμε κουλουράκια που ήταν γευστικά
Έλενα (Β΄Τάξη)





Η πρώτη Τάξη κάναμε ψωμί με λάδι, αλεύρι,μαγιά και αλάτι. Βάλαμε τη ζύμη να φουσκώσει και μετά την ψήσαμε.Το φάγαμε ζεστό και ήταν πολύ νόστιμο.
Γεωργία (Α΄Τάξη)






Την ημέρα της υγιεινής διατροφής φτιάξαμε φρουτοσαλάτα με μπανάνα, πορτοκάλι, μήλο, αχλάδι. Μετά από πάνω βάλαμε μέλι.Ήταν υπέροχη.
Μαίρη και Μπιλιάννα (Ε΄Τάξη)




Σήμερα στην τάξη μας κάναμε παστέλι. Στην αρχή βάλαμε το σουσάμι να ροδοκοκκινίσει και στη συνέχεια ανακατέψαμε το σουσάμι με το μέλι και τα βάλαμε να βράσουν. Μετά το ρίξαμε επάνω στη λαδόκολλα. Το αφήσαμε για λίγες ώρες και σε λίγη ώρα το φάγαμε. Ήταν πολύ καλό.
Άννα (Δ΄Τάξη)






Την ημέρα της υγιεινής διατροφής φτιάξαμε με την τάξη μου λαχανόπιτα.
Διασκεδάσαμε πολύ γιατί κόψαμε χόρτα. Στη συνέχεια οιμαθητές του Δ. Σ. Γορίτσας μας επισκέφτηκαν και μας βοήθησαν.Τα φύλλα τα έκανε η κυρία Βασιλεία.Στο τέλος ρίξαμε τυρί και πήγαμε να την ψήσουμε. Όλοι φάγαμε ένα κομμάτι και ήταν πεντανόστιμο.
ΑΛΙΟΥ,ΑΡΗΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ,ΒΑΣΙΛΗΣ (Στ΄Τάξη)



Σήμερα φτιάξαμε με τον κύριο Kώστα σουβλάκια με κοτόπουλο και πιπεριά.Φορέσαμε γάντια και περάσαμε τα κομματάκια κοτόπουλο και τη πιπεριά στα ξυλάκια.
Τα αλατίσαμε και τα βάλαμε να ψηθούν. Μόλις ψήθηκαν, τα δοκιμάσαμε και ήταν πολύ ωραία.

Ράνια (Γ΄Τάξη)

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σήμερα πήγαμε στο εργαστήριο και ετοιμάσαμε τις διαφάνειες για την παρουσίαση που θα κάνουμε την ημέρα υγιεινής διατροφής.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Η κυρία έφερε την φωτογραφική μηχανή, περάσαμε τις φωτογραφίες από τις δραστηριότητές μας στους υπολογιστές και τις επεξεργαστήκαμε.Διασκεδάσαμε πολύ πειράζοντας τις φωτογραφίες μας. Σβήσαμε τα κόκκινα μάτια και τις ατέλειες που είχανε. Κάποιες τις κάναμε ασπρόμαυρες.Στο τέλος φτιάξαμε κολάζ τα εκτυπώσαμε και τα βάλαμε στην τάξη μας.

ΣΑΜΠΑΝ (Στ΄Τάξη)